От както започнах работа се чувствам много излъган и де-мотивиран ...

От както започнах работа се чувствам много излъган и де-мотивиран .

Започнах работа преди година и нещо в една от големите вериги магазини в България . На интервюто ми бяха обеснени правата и задълженията ми . Всичко звучеше добре. Подписахме договора
На фирменото интервю те лъжат за да започнеш и се надяват да издържиш до края на пробния период или ти казват че си за каси а в последствие ти казват че си за търговска зала ( и на всякъде независимо на каква позиция си назначен) хората биваме унижавани и дискриминирани . Бавят ни умишлено почивките някои хора даже не им ги дават и те задължават да звъниш и да се молиш едва ли не за почивката си . което е тяхно задължение.. иначе много рядко се сещат за теб да те пуснат . Има записи на които се вижда кой кога почива и че има хора които я почиват я не и биват унижавани и разплаквани че не са си свършили работата.. има записи и как нарушават фирмените правила когато по време на работа карат хората да си чекират картата все едно са преключили работа , но продължават да работят.нарушават фирмените правила като изписват стока за брак която се хвърля пред камерите , но не се бракуват , а изписват доста голяма част от брака все едно е за фелиала за консумиране .
Правят психо атаки на хората като ги изкарват че не си вършат работата и ги принуждават да си пускат молбите за напускане . по този начин за 1 година напуснаха принудително по един или друг начин 10 човека.
Включително и аз многократно бях принуждаван да си пускам молбата за напускане или предизвестието за напускане и когато отказвах бях заплашван че ще ме уволни дисциплинарно
Подложен съм на специално отношение спрямо мен , което се забелязва и прави впечатление на много от колегите ми. Нарушение на всякакви човешки и работни права.
Работих без здравна карта близо седмица.
Не се спазват правилата за топ свежест , да не говорим за дезинфекция на касетките в които идват зеленчуците, да не говорим за вътре в магазина при наличието на 1 или 2ма човека персионал за магазина ( при положение че втория е на каса в половината си смяна ...)
Спират хора от отпуск , като нанасят датите с молив и като се върнеш от отпуск си ги попълваш , а ако имаш спрян свичко се коригира..
В ден в който не ми беше дадена 30 минутната почивка искаха да се разпиша все едно съм си я забравил , при което аз отказах.. и след това се е разписала че съм си я забравил без да ме осведомят.
Първото ми писмено предупреждение беше че не съм се явил на работа след моя грешка за дните в които бях болничен , макар и да е имало хора които изобщо не са идвали на работа без да си вдигат телефоните и са им ги писали тия дни като отпуск или са им ги разменяли с почивни в графика без проблем , а на мен ми се обадиха 3 часа след началото на работния процес да ме питат какво става защо не съм дошъл на работа.
В момента тече второто в което всичко е много накипрено и изопачено и има доста лъжи . ( имам снимки на документа с лъжите и снимки на писменото ми обяснение )
Психическия тормоз е като физическия на едно ниво.. нормално ми даваха по 12 задачи за седмица
а след това по 12 на смяна .. в която свършваш в 13:30 и в 13:20 ти се дават задачи за още 1-2 часа ( не само на мен но и да други хора които стискат кокала и няма как да откажат)

...
Това беше въпрос от рубриката "хората питат, адвокати отговарят".

Задай своя въпрос

Най-новите статии

Избрани от редакцията

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си