Какво знае Instagram за мен?

Качвам снимки и видеоклипове в Instagram почти всеки ден. Но какво се случва с информацията, която споделям? Ето какво казват общите условия, които съм приел/а, когато съм се регистрирал/а в Инстаграм.

Какво мога да публикувам в Instagram и кой може да вижда публикациите ми?

В Инстаграм мога да публикувам снимки, виодеозаписи и да коментирам. Всичко, което публикувам в Инстаграм, се нарича с общото название “Съдържание на потребител”. Други потребители могат да виждат, използват, споделят и търсят из моето “Съдържание на потребител”.В Инстаграм сам/а определям какво чуждо “Съдържание на потребител” искам да виждам. Когато желая да виждам снимките и видеата от профила на мой приятел или познат, просто трябва да отворя профила му и да го последвам. Ако профилът му е частен, аз ще изпратя запитване и ще мога да видя съдържанието след одобрение от негова страна. Ако профилът му е публичен, ще мога да видя съдържанието веднага. Аз определям и кой може да вижда моето “Съдържание на потребител”. Ако направя профила си частен, всеки, който желае да ме следва, ще ми изпраща запитване и ще получи достъп до профила ми само след моето одобрение. Обратно, ако профилът ми е публичен, всеки, който отвори профила ми, ще има автоматичен достъп и може да ме последва. Мога да променям профила си от публичен в частен и обратното в “Настройки”. Важно! Дори профилът ми да е публичен, пак мога да премахна последовател, така че да не вижда съдържанието ми. Това правя, като отворя списъка с последвалите ме и го премахна от него.

Каква информация за мен събира Инстаграм?

Инстаграм събира следната информация за мен:

Важно! От септември 2012 г. Фейсбук (Facebook) притежава Инстаграм (Instagram) и двете социални мрежи обменят информация помежду си.

За какви цели Instagram събира тази информация за мен?

Според правилата на поверителността Инстаграм използва събраната информация, за да:

С кого Инстаграм споделя събраната за мен информация?

Инстаграм споделя информацията:

Важно! Общите условия на Instagram мога да намеря, като отворя приложението и след това отворя профила си. Оттам кликвам на иконката за настройки и се отваря меню. В графа “About” намирам “Privacy Policy” и “Terms”.[toggles][toggle title=”Източници”]Privacy Policy:

  1. Information we collect - относно информацията, която Инстаграм събира.
  2. How we use your information - относно това как Инстаграм използва събраната информация.
  3. Sharing of your information - относно тово с кого Инстаграм споделя събраната информация.

Help Center/Managing Your Account/Privacy Settings - относно това как да направя профила си частен.Terms of use - относно използването на информацията и видимостта на моето “Съдържание на потребител”.[/toggle][/toggles]

Автор и дата на последна актуализация на текста спрямо законодателството:

Юрия

Марковска

21.6.2017

Избрани от редакцията

Най-новите статии

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си